Ce inseamna clasa de rezistenta de la 1 pana la 6?

Clasele de rezistenta clasifica capacitatea de a rezista impotriva spargerilor. Ele definesc cate de rezistente sunt usile si geamurile impotriva efractiilor. Rezistanta clasei de efractiei este clasificata dupa uneltele care le folosesc hotii si metodele lor specifice.

Clasa  de rezistenta 1 : Hotii oportunisti, vor incerca sa sparga geamurile sau usile folosind forta fizica ex. lovind, folosind umarul, ……

Clasa  de rezistenta 2 : Hotii oportunisti vor incerca sa deschida geamurile sau usile inchise sau intredeschise prin folosirea uneltelor aditionale simple, cum ar fii surubelnite sau patenti.

Clasa de rezistenta 3 : Hotii vor incerca sa deschida usi sau ferestre inchise sau intredeschise prin folosirea suplimentara a o a doua surubelnite sau a unei rangi.

Clasa de rezistenta 4: Acest hot exprimentat de asemenea foloseste unelte de taiere si instrumente de impact cum ar fii, un topor, o dalta, un ciocan sau o bormasina cu baterii.

Clasa de rezistenta 5: Acest hot experimentat foloseste asemenea scule electronice, cum ar fii o bormasina sau un fierastrau si un polizor unghiular cu un disc cu diametru maxim de 125mm.

Clasa de rezistenta 6: Acest hot experimentat foloseste unelte electrice de putere, cum ar fii o bormasina, fierastrau sau un fiersatrau unghiular cu un disc diametral de 250 mm.

EVVA va poate oferii sisteme de inchidere ce sunt pentru o folosire optima cu cea mare clasa de rezistenta si anume clasa de rezistenta 6.