10 feluri de a te proteja impotriva hotilor

1)Faceti lucrurile cat se poate de complicate pentru hoti

In cele mai multe cazuri, dureaza aproximativ intre 5 si 10 minute pentru a patrunde intr-o cladire. Daca structurile asigura atata rezistenta, hotii vor ceda dupa 3-5 minute. Sistemele de securitate mecanice eficiente, ofera asemenea rezistenta. Bazeaza-te pe o tehnologie de securitate profesionala de la o companie cu renume ca EVVA.

2)Inchideti usile

O usa ce abia a fost inchisa, dar nu inchisa cum trebuie este foarte usor de deschis. Chiar si cilindri de inalta calitate trebuiesc intotdeauna inchisi. Usile ar trebui inchise din obijnuinta , dar, din nefericire, deobiciei nu sunt. Nu puteti sa faceti si mai usor pentru hoti sa aiba acces.  

3) Asigurati geamurile si luminatoarele

Geamurile inchise aiurea si, binentles, geamurile si luminatoarele neinchise, sunt intotdeauna o invitatie pentru hoti. Ca tehnica de efractie via geamurilor de de la nivele superioare, cazurile se inmultesc pe zi ce trece.

4)Indepartati scarile

Lucruri pe care hotii le-ar putea folosii pentru a facilita accesul, ca scari, mese, fotolii nu ar trebui lasate afara in caz contrar spargatorii pot obtine usor accesul catre geamuri si balcoane de la primul etaj.

5) Usi rezistente la efractie cu cilindri profesionali.

Ce rost are sa folosesti o usa puternica daca hotii pot scoate cu usurinta cilindrulul? Cilindri de securitate profesionali, cum ar fii 3KSplus (sistem cu 3 curbe), exceleaza prin protectie optima la efractie impotriva tehnicilor de gaurire, scanare, picking si de extragere a rotorului.

6) Nu uitati de usa de la balcon si cele de pe terasa!

Un hot intotdeauna va cauta solutia cea mai usoara pentru a ajunge inauntru. Daca intrarea principala este asigurata bine, hotii isi vor incerca norocul cu usile de pe terasa sau balcon sau cu geamurile ce nu sunt intotdeauna protejate eficient. Asemenea usi sunt de obicei dechise cu ajutorul unei surubelnite sau a unei rangi.  Barele de inchidere ramforsate, balamalele mecanice,  dispozitivele de inchidere suplimentara a geamurilor ofera rezistenta optima in asemenea cazuri.    

7) Inchideti puturile subsolului si geamurile acestora

Puturile subsolului si geamurile mici din ziduri sunt vulnerabile, puncte trecute cu vederea in cladiri. Hotii le adora deoarece le creeaza cel mai usor mod sa intre in cladire. Gratiile si incuietorile de fereastrea vor elimina asemenea vulnerabilitati de securitate.    

8) Folositi un sistem de descurajare eficient

Hotii recunosc imediat un sistem de securitate bun atunci cand vad unul. Dispozitivele de protectia mecanica si sistemele de alarma profesionale, inlcuzand sirenele exterioare, servesc ca asemenea descurajant. Hotii nu doaresc sa sporeasca vreun risc suplimentar, si vor merge la urmatoarea cladire cu securitate nesigura.     

9) Pelicula de securitate pentru geamuri ca protectie sporita.

Hotii vor evita spargerea geamurilor datorita zgomotelor pe care le face si ca un potential risc de ranire. In orice caz, poti sa ii dai sticlei din geamul tau o potectie suplimentara datorita unui film de securitate.

10) Lucreaza impreuna cu vecinii tai

O schema de prevenire de cartier a spargerilor functioneaza foarte bine in prevenirea spargerilor sau in rezolvarea rapida a respectivelor fapte. Cautati asemenea initiative, ce doresc sa sporeasca un simt comunitar unde fiecare are grija unul de altul *cum ar fii www.pronachbar.at

Vestea buna :  

Spargatorii profestionisti recunosc imediat un sistem de securitatate de inalt rang atunci cand vad unul.  Creeati dificultate pentru hoti: site-ul EVVA contine tot ce este nevoie sa stii pentru protectia impotriva hotiilor, dar si asemenea toate produsele cu care puteti sa va protejati impotriva acestora.